Tandvård

Det är viktigt att man hittar erfarna kliniker som hjälper dig med alla former av tandvård, alltifrån akut- till vanlig tandvård.

Akut tandvård

Man vet aldrig när olyckan är framme, ibland kan det inträffa att man är i behov av akut tandvård. De flesta akutmottagningar har öppet dygnet runt!

Tandhygienist

En tandhygienists uppgift är främst att förebygga karies och tandlossning. Patienten får information om hur man på bästa sätt sköter sin munhygien i förebyggande syfte. Detta kan innebära råd om hjälpmedel som tandtråd och mellanrumsborste, men även tandborsttekniken är viktig för att hålla ytan ren. Fluor i tandkrämen är också viktigt för att bekämpa karies.

Du behöver inte vara rädd

Många känner stort obehag, eller rent av rädsla, inför ett tandläkarbesök. Många kliniker idag har erfarenhet av detta, och förståelse för. Det bästa är att man berättar om sin oro i förväg för att göra det så lugnt och behagligt som möjligt för sig själv som patient.

En bra tandläkare diskuterar alltid igenom all behandling i förväg så att det ska kännas tryggt och säkert.

 

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.