Tandimplantat skapar fina tänder i Göteborg

Varför tandimplantat i Göteborg? Vid behov är det en fantastisk möjlighet. Som när man slagit ut en tand av någon anledning och varit tvungen att dra ut den.

Det kan vara tufft att slå ut tänder vid en olycka eller vara tvungen att dra ut en eller flera. Utseendet idag har blivit så viktigt att de flesta inte kan tänka sig att leva utan tänderna. Förutom det är det viktigt att kunna tugga sin mat ordentligt, och att tugga både stretchar och låter musklerna i ansiktet arbeta.

Det är några saker man bör tänka på innan man bestämmer sig för att göra tandimplantat. De flesta kan göra implantat men det finns sådant som försvårar, som bland annat beninflammation, rökning och bindvävssjukdomar. Skruvarna tillverkas av titan därför är det viktigt att vid osäkerhet göra tester för att se om man är allergisk.

Tandimplantat ger tillbaka leendet

Tandimplantat är inte något som man gör på några dagar Göteborg. Det är en process som behöver ta sin tid. Först får man komma på ett besök för att se över den generella tandhälsan. Om en tand måste tas bort behöver såret läka först. Under tiden skapar man nya tänder. När operationssåren har läkt är det dags att operera in titanskruvarna.

Sedan kommer ytterligare en läkningsprocess. Därefter kan tänderna skruvas fast på skruvarna som opererats in. Nu är tandraden komplett igen. Efter att tandimplantaten satts in är det viktigt med bra tandhygien. Det innebär både att man ska sköta den hemma och göra besök hos en tandhygienist med jämna mellanrum. Läs vidare om vad tandimplantat innebär här: www.tandimplantatgöteborg.nu

15 Aug 2022

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.