Tyvärr avstår många från regelbundna undersökningar hos tandläkare i Jönköping

På en vanlig undersökning kan en tandläkare i Jönköping få syn på hål i tänderna långt innan patienten känner av dem. I det stadiet är de lätta att laga.

Många människor struntar att gå till tandläkaren. I alla fall struntar många i de regelbundna undersökningar som man egentligen bör göra en eller två gånger per år. I stället väntar man tills man upplever ett direkt behov av att gå till tandläkaren, vilket är synd eftersom det där direkta behovet ofta innebär kraftig smärta i tänderna.

Tandvärk beror alltid på något. Det kan vara hål i tänderna, tandköttsinflammation eller något annat. Men det finns alltid en orsak. Självklart ska denna orsak utredas och behandlas. Men hade det inte varit härligt om situationen helt hade kunnat undvikas? Det hade den – om de där regelbundna undersökningarna hade blivit av.

Tandläkare med erfarenhet får syn på hål tidigt

En erfaren tandläkare i Jönköping kan nämligen få syn på tandproblem långt innan patienten själv känner av dem. Detta gäller särskilt hål i tänderna. I början är nämligen tandhål så små att de inte känns alls. De går heller inte att se med blotta ögat. Men tandläkaren kan få syn på dem redan i ett tidigt stadium med hjälp av röntgen.

Att laga ett så litet hål att det knappt syns går snabbt, är billigt och är helt smärtfritt. Att däremot behandla samma hål två år senare kan bli betydligt mer komplicerat. Detta är en av anledningarna till att det är så synd att många människor struntar att gå till tandläkaren på regelbundna undersökningar. Det hade kunnat spara så mycket blod, svett, tårar och pengar.

16 May 2023

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.