Var inte rädd för en tandläkare i Alby

Att vara rädd för att gå till tandläkaren är inte ovanligt bland yngre barn. Men för en tandläkare i Alby finns det aldrig någon anledning att vara nervös.

När man var liten fick man ofta höra skräckhistorier kopplat till hur man skulle sköta sina tänder samt hur besöken hos tandläkaren gick till om man inte gjorde det. Om man inte borstade tänderna noga eller använde tandtråd skulle tandtrollen komma och göra hål i tänderna, sade de vuxna med stränga röster.

Och då var man tvungen att gå till tandläkaren och borra. Eller ännu värre – dra ut tänderna. Naturligtvis var det inte vilken borr eller tång som helst heller, det var den största och mest högljudda borren och det var framför allt den mest rostiga tången som skulle gå att hitta. Att gå till tandläkaren målades upp som en mardröm.

En snäll tandläkare

Det är därför inte så svårt att förstå varför många barn har varit rädda för att besöka tandläkaren. Nu i vuxen ålder vet du dock att det naturligtvis inte ligger någonting i de där skräckhistorierna. Då har du också en chans att göra rätt för dig för den framtida generationen – inte minst inför att besöka en tandläkare i Alby.

Eller för den sakens skull en tandhygienist i Alby. Det är kanske det vanligaste besöket man gör på en tandläkarklinik eftersom det är ett rutinbesök som sker på nästan årlig basis. Naturligtvis ska man uppmana sina barn att ta hand om tänderna – men det är en dålig idé med skrämselmotivation.

4 May 2023

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.