Allt viktigare med vita snygga tänder

Lika populärt som att ha rena och fina tänder, har det blivit att ha snygga – och vita tänder. Vem vill ha gula tänder? Av den anledningen kunde man läsa om vår svenska prinsessa Madeleine i de flesta damtidningar då hon kunde visa upp en hel rad vita tänder när hon framträdde tillsammans med drottningen Silvia vid en tillställning till förmån för välgörenhetsorganisationen Childhood.

Med tanke på prinsessans tidigare rökning, kunde man konstatera att rökningen knappast hade bidragit till hennes vita tandstatus. Snarare hade prinsessan låtit bleka sina tänder, vilket i sin tur bidrog till att det blev oerhört populärt att bleka sina tänder. Detta är bara ett exempel på att kungafamiljen i stort är en verklig trendsättare i vårt svenska kungarike.

Vi vill ha mer än jämna rena tänder

Så numera räcker det inte med jämna, friska och fina tänder. De ska även vara vita. Detta är något som i princip vilken tandläkare som helst kan hjälpa dig med. Även om det finns tandblekning på nätet, är det bäst att din tandläkare utför själva blekningen eftersom det handlar om att kunna hantera ganska starka kemikalier. Gör du det hemma själv, är risken stor att du gör fel och får de starka kemikalierna i dig i stället för på tänderna.

Svårt hitta tandläkare som har tid 

Men var hittar man en tandläkare som har tid för en? De flesta tandläkare kan omöjligt hitta en tid då man behöver en som mest akut. En som är duktig på att erbjuda akuta tandläkartider är en tandläkare i Solna. De är inte många som kan erbjuda akuta tandläkartider, även om kommunerna har åtminstone en som kan erbjuda jourtider som har öppet på helger, men det innebär att man får resa till den tandläkaren, inte så sällan en lång resa för att komma dit. Då är det bra att kunna få en akut tid vid den tandläkare som du annars går till och som har en mottagning som är nära dig.

Därför ska du ha samma tandläkare 

Fördelar med att ha en och samma tandläkare:

1. Du får en tandläkare som känner till din tandhistoria

2. Du behöver inte förklara allt, utan din tandläkare känner till din situation

3. Din tandläkare kan ge dig en bättre service eftersom hen känner till dina tänder bättre än andra tandläkare

4. Andra tandläkare kan missa viktiga saker vad gäller din munhälsa

5. En och samma tandläkare har alla röntgenplåtar på ett och samma ställe

Bäst hitta tandläkare nära där du bor

Flyttar man, kan det vara svårt att hitta en nya tandläkare där du bor. Flyttar man till exempel till Stockholm, och bosätter sig i en av storstadens förorter, som Solna som exempel, kan du googla tandläkare Solna. Byt ut Solna med den ort där du bor, så får du flera förslag av Google på tandläkare som har mottaning nära dig. Eftersom det är viktigt att gå till en och samma tandläkare och du behöver gå regelbundet är det bra om tandläkaren är nära dig, så det inte blir jobbigt att gå till tandläkaren.

28 Feb 2018

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.