Att inte äta den där kolan

Jo, efterklok kan man vara. När man sitter där med en halv lagning i handen eller en fruktansvärd tandvärk vill man inte höra det. Det kan ske när som helst att något händer med dina tänder.

Olyckor händer de flesta mellan varven. Gärna vill man skylla på något eller någon, men sanningen är att ofta finns det ingen skyldig. Olyckor händer, sjukdomar händer och det är en del av livet och ingens fel. Det viktiga är istället vad man kan göra åt konsekvenserna.

Behov av att uppsöka akut tandvård i Göteborg kan alltså uppkomma av en stor mängd anledningar. Kanske har det kommit bakterier bland dina tandrötter eller så har den berömda kolan tagit med sig en del av en gammal fyllning. Så kallade visdomständer har en otrevlig vana att bete sig ganska illa och infekteras innan de ens vuxit fram ordentligt.

Vad önskar du av en klinik för akuttandvård?

Först och främst önskar man nog att de inte behövdes alls. Få smärtor är värre än tandvärk. När nu inte detta går att genomföra har man en rad andra önskningar. Den viktigaste torde vara att kliniken är öppen och har en tid ledig. Har du mycket ont eller feber måste du se till att boka tid.

När du kunnat boka din efterlängtade tid har du andra önskningar. Främst att det ska sluta göra så förbaskat ont, antagligen. Att få träffa trevlig, lugn och kompetent personal står också högt på önskelistan. Effektiv smärtlindring och att felet blir bra åtgärdat är viktigast i längden.

2 Mar 2021

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.