Gå till en tandhygienist i Solna och spara pengar

Tandvård kan bli en kostsam historia om du väntar för länge med att se över dina tänder. Vad är det en tandhygienist gör som innebär att pengarna kan läggas på annat än tandläkarbesök?

Redan som liten får du träffa tandhygienisten, vilket ger en god start för tandvården senare i livet. Hos hygienisten får du bland annat lära dig hur du borstar dina tänder. Varför ska du lära dig det kanske du tänker, det är ju hur enkelt som helst. Eller?

Det rekommenderade antalet tandborstningen per dag är två: morgon och kväll. Har du en eltandborste håller du den snett mot tänderna och låter den rotera. En vanlig tandborste vinklar du mot tanden och gnuggar med små tag. I båda fallen är ett mjukt tryck viktigt, det är skonsamt för tandköttet. Ett hårt tryck kan göra att tandköttet kryper uppåt och tandhalsarna blottas, vilket kan ge besvär med ilningar i tänderna. När tandborstningen är klar ska du inte skölja munnen, då försvinner fluoren som finns i tandkrämen.

Tandhygienisten håller koll

Hos en tandhygienist görs en genomgång av alla dina tänder. Framförallt tas plackavlagrigar bort, en hinna av bakterier som bildas på tandytorna. När saliven kommer i kontakt med bakterierna bildas en hård massa som i värsta fall kan leda till tandlossning. Borttagning av plack är bara en av de saker som en tandhygienist gör för att din mun och dina tänderna ska må bra. Besöket kan spara dig bekymmer längre fram, såsom hål i tänderna eller tandköttssjukdomar. Mer om tandläkare på denna sida: tandhygienistsolna.se

1 Aug 2021

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.