Kliniker med akuttandvård i Malmö

I vardagen är det inget man direkt funderar på. Men när man plötslig får tandvärk är inget viktigare i hela världen att lösa. En anledning att ha ett telefonnummer att ringa direkt.

Sven besökte tandläkaren en gång om året för en kontroll. Det var allt. Han hade inget behov av flera besök då han tog väl hand om sina tänder och inget oförutsett brukade hända. Så en söndag förmiddag när han satt i lugn och ro med sitt korsord slog tandvärken till från ingenstans. Han blev helt överrumplad.

Han plockade fram telefonen och ringde sin tandläkare för att få hjälp. Men det var ingen där under helgen. Och de hade ingen akuttandläkare. Han förbannade sig för att inte ha frågat när han varit där. Han gick in på google för att ta reda på var han kunde hitta en akuttandläkare i Malmö.

Akuttandvård på kliniken i Malmö

De flesta kliniker har akuttandvård eller samarbetar med andra kliniker och har öppet varsin helg. Men det är ingen självklarhet, och för att hitta en i stunden kan det innebära att man får resa en bit för att få den hjälp man behöver.

När man har fått en akuttid innebär det att man får problemet temporärt ordnat då tiderna ofta är kortare. Det finns inte tid för större ingrepp. Man får då en tid vid ett senare tillfälle för att göra klart. Det viktigaste är trots allt att smärtan försvinner så att man inte behöver ha ont en längre tid.

24 Aug 2021

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.