Så orkar du arbeta i sommarvärmen

Ska du öppna en tandläkarmottagning i Stockholm, eller i norra delen av staden, som till exempel i Täby? Har man en tandläkarmottagning är det några saker i mottagningen som man bör tänka på, som gör mottagningen mer trisam, som gör att patienterna inte tänker på tandläkarbesöket på annat sätt än som en trevlig upplevelse. Då kan trevlig inredning, snygga markiser och en trevlig personal på patienterna mer medgörliga och mer avslappnade. Därför listar vi några viktiga saker att tänka på när man öppnar en tandläkarmottagning.

En bra receptionist som är vänlig men bestämd

Patienterna behöver få möta en trevlig receptionist. Det är den första personen som patienterna möter när de kommer till din tandläkarmottagning. Då är det viktigt att de möts av ett leende och ett trevligt sätt. Dock bör receptionisten inte vara för trevlig, patienterna ska ju betala för sig innan de går. Får de för sig att de kan manipulera receptionisten kanske de försöker göra allt för att slippa. Därför behöver receptionisten vara en bestämd person som kan förmå människor att göra som receptionisten säger till dem att göra.

Trevligt väntrum med tidningar och TV

Det underlättar för patienterna om de har ett trevligt väntrum inrett i dova, fina färger. Det får gärna finnas tidningar i väntrummet som gör att de tänker på annat medan de väntar. En TV får dem också att tänka på annat än det förestående tandläkarbesöket. Många blir lugnade av ett akvarium med fina fiskar i. Har man fiskar som patienterna kan titta på, får de annat att tänka på än att de väntar på att få komma in till tandläkaren.

Svalt mottagningsrum med gröna växter

När det sedan är dags för patienterna att komma in till tandläkaren är det viktigt att det varken är för hett, eller för kallt. Temperaturen bör vara balanserad. Är det för varmt orkar du inte arbeta i den takt som du kanske behöver, och så att inte heller patienterna behöver vänta alldeles för länge i väntrummet. Du kanske behöver markiser för fönster som kan skugga fönster. Då slipper du ha solstrålar som letar sig in, vilket de gör även om du har persienner fördraget för fönster. Markiser ger en skugga som du förmodligen behöver för att mottagningen inte ska bli för het för att jobba i.

Se till att patienterna kan dricka vatten i väntrummet

Alla behöver dricka vatten mycket och ofta när det är så varmt som det har varit hela sommaren och våren. Vätska är viktigt i värmen så att man inte drabbas av solsting eller mår dåligt i sommarvärmen på något nnat sätt. Man kanske behöver ha en aircondition som ger en balanserad temperatur inomhus. Markiser är de enda som kan ge rätt skugga utifrån, och som dessutom gör byggnaden och fönster snygga. Läs mer om markiser som du kan skaffa dig i Täby på: markisertäby.se.

22 Aug 2018

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.