Så säger Folktandvården i Stockholm om tandimplantat

Det finns ett flertal privata aktörer i Stockholm som erbjuder tandimplantat. Många är mycket seriösa men det finns ändå en viss subjektiv fakta på deras hemsidor. För självklart vill de sälja sin produkt och få kunderna att välja just deras klinik. För att få en bredare syn på vad tandimplantat är och vad man kan tänka på kan hemsidan tillhörande Folktandvården i Stockholm besökas.

De beskriver tandimplantat på följande sätt:

En person som förlorat sina tänder kan behöva implantat för att fästa de nya tänderna på. I dessa fall behöver en klinik specialiserad på detta anlitas. Det är alltså en slags rot som fästes i käkbenet med skruvar. På toppen av skruvarna blir de konstgjorda tänderna fastsatta. Enligt Folktandvården i Stockholm är tandimplantat det bästa sättet att skapa möjligheten att få nya tänder. Nackdelen är däremot priset – det är överlägset dyrast. Det tar även ganska lång tid. Men när de väl är på plats skiljer det sig mycket litet mot att ha ”vanliga” tänder.

För att få tandimplantat är första steget att kontakta allmäntandvårdens kliniker runt om i Stockholm. Dessa kan, efter undersökt behov, skicka remiss till specialister. Det bästa är att redan vid tidsbokningen ange att intresse finns att få tandimplantat. Se till exempel; www.tandimplantatstockholm.biz

I det fall du blir beviljad detta sker först en grundlig undersökning. Det är nämligen inte säkert att implantat är det bästa alternativet. Därefter får du träffa en käkkirurg.

Så går operationen till

Operationen genomförs till sist varpå det tar 3-6 månader innan läkningen är klar. För att kunna äta under den tiden hittas en tillfällig lösning. När allt är läkt och titanskruvarna sitter stabilt i käken ska pelare fästas i dessa skruvar. Det är dessa som tänderna till sist kommer fästas i. Det brukar krävas ett par justeringar så räkna med 2-4 veckor innan allt är klart.

Under hela perioden är det mycket viktigt med god munhygien. Att snusa eller röka är ingen rekommendation då det försämrar läkningsprocessen. Stockholms Folktandvård lämnar alltid två års garanti på implantat. Detta kan däremot skilja mellan olika tandkliniker i Stockholm.

Kostnadsmässigt är det även skillnad mellan olika företag. Inom allmäntandvården kostar det allt från ca 3000 och uppåt. Det beror mycket på hur många implantat som behöver monteras och hur stor luckan är där dessa ska monteras. Det är inte ovanligt att priserna rör sig upp mot 10 000 kr.

22 Dec 2017

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.