Säker behandling med Botox hos tandläkaren

Allt fler tandläkare i Stockholm erbjuder behandling med Botox. Att gå till en tandläkare för att få behandling med Botox kan kanske verka lite konstigt, men faktum är att det är helt rimligt. Botox är ett läkemedel och ska både köpas in och ges under kontrollerade former av medicinskt utbildad personal. En tandläkare är genom sin utbildning rustad att ge vissa typer av medicinsk behandling och även att köpa in läkemedel. I takt med att konkurrensen bland tandläkare i Stockholm blir hårdare måste tandläkare kunna erbjuda fler typer av tjänster för att locka kunder, och då är behandling med Botox ett utmärkt sätt.

Mestadels medicinskt

De flesta behandlingar som ges med Botox i Stockholm har ett medicinskt syfte. Botox är ett läkemedel som har verkar bedövande på de nervsignaler som styr musklerna, och på grund av det är det mycket effektivt mot spasmer. Botox ges till barn med CP-skada för att göra det lättare för dem att gå. Det ges även till personer med vissa typer av svår migrän där det visat sig fungera mycket bra. Det finns många andra sjukdomar som lindras av Botox, och de medicinska behandlingarna står för över 90% av alla Botoxinjektioner.

Botox som skönhetsprodukt

Hos en tandläkare får man dock bara estetisk behandling mot Botox. I skönhetsförbättrande syfte är Botox också mycket effektivt, eftersom det verkar lokalt där det injiceras och slår ut de nervsignaler som orsakar musklerna i ansiktet att dra ihop sig och orsaka rynkor. Botox kan släta ut rynkor i pannan, runt ögonen och mellan ögonbrynen. Det kan också användas i överläppen, inte för att ge volym utan för att jämna ut rökrynkor. Många medelålders kvinnor i Stockholm genomgår regelbundet behandling med Botox. Regelbundet, eftersom Botox har en övergående effekt som klingar ut efter et antal månader.

Om Botox injiceras eller doseras på ett felaktigt sätt finns risk för biverkningar som hängande ögonlock och till och med förlamning i delar av ansiktet. Även om effekten är övergående så är det ändå mycket obehagligt Därför ska du aldrig vända dig till en salong som inte uttalat har medicinskt utbildad personal när du vill få behandling med Botox.

Botox i Stockholm

Om du vill genomgå en behandling med Botox i Stockholm finns det en uppsjö salonger och kliniker att välja bland. Att gå till en tandläkare och få behandling med Botox är smart på många sätt. Du säkerställer att du får behandlingen av en medicinskt utbildad person som har erfarenhet av att göra injektioner. Du befinner dig i en steril och klinisk miljö som säkerställer att de sprutor som används inte kan överföra någon smitta. Dessutom tar din behandlare antagligen ett större generellt medicinskt ansvar för din säkerhet. Han eller hon är trots allt tandläkare.

Mer information om botox: https://www.botoxstockholm.nu/

5 Apr 2019

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.