Skapa en tvillingtand

Om man skulle förlora en eller flera tänder så finns det sätt som man kan återskapa sin tandrad på. Det är till och med så fina tandimplantat att man oftast inte kan se skillnaden mot de gamla.

De som söker sig till tandvården för att få sätta in högkvalitativa tandimplantat i Malmö har ofta fått det behovet på grund av sjukdom eller en skada. Och idag kan man skapa tänder som ser så pass äkta ut att det är svårt att kunna se skillnaden mellan implantaten och de egna tänderna. Det beror på att man tillverkar tänderna med tekniker som gör det möjligt att mer eller mindre skapa en tvilling till de tidigare tänderna.

Färg och form

När man ska skapa ett tandimplantat så börjar man med att se på platsen som tanden ska fästas på samt de tänder som finns vid sidan om. Man tittar även på tvillingtanden, det vill säga den tand som finns på motsatta sidan i käken, om den finns kvar. Det man tittar på är storlek, form och färg för att den nya tanden ska bli så lik den gamla som möjligt.

Därefter början man med att skapa en modell som man tillverkar på ett sätt som är mycket konstnärligt. Man väljer även färgen med en så stor exakthet att den snyggt smälter in bland de andra tänderna. För att arbeta med att tillverka tandimplantat så behöver man vara tålmodig och noggrann. Man behöver även ha ett mycket gott sinne för olika nyanser.

24 Mar 2021

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.