Sköter du om dina tänder?

Det finns mycket som du kan göra hemma själv för att ta hand om din tandvård. Det första är ju det vi alla vet, borsta tänderna. Men det finns fler saker än att bara borsta tänderna som man kan göra.

Hur väl tar du hand om dina tänder där hemma? Grunden till hur bra dina tänder är ligger just i hur du sköter dem där hemma. Använder du tandtråd? Att ta bort eventuell mat som lägger sig i olika fickor är viktigt för hygienens skull. Man kan även begränsa konsumtionen av kolsyrade drycker. Att inte ta hand om sina tänder leder snabbt till smärta och dessutom kan det innebära stora kostnader. Man bör åtminstone kolla över sina tänder en gång per år.

En erfaren tandläkare

Det kan kännas obehagligt att gå till tandläkaren. Det är många olika saker som är både högljudda och man vet inte riktigt vad som händer. Att välja en tandläkare som du känner dig trygg med är viktigt. Du vill även ha en som är kunnig och noggrann när de jobbar. Det kan ibland kännas som att inte tiden finns där för att gå till tandläkaren. Men många kliniker har idag öppet utöver de vanliga 08.00-16.00 tiderna. På så vis kan du hitta någon som passar dig utan att behöva gå från jobbet tidigare. Tandläkare erbjuder det mesta när det gäller tandvård, det behöver inte vara att laga något eller olika kontroller. De flesta erbjuder nämligen även kosmetiska behandlingar. Innan du bokar in något bör du prata med din klinik och få råd från den om hur du ska gå tillväga för att få ditt önskade resultat.

Vilken klinik ska du välja?

Det kan vara svårt att veta vilken tandvårdsklinik man ska välja. Det beror lite på dig också och vad du behöver. Behöver du en klinik som har andra tider än de vanliga? Vill du att gå till en större eller mindre klinik? Vill du att du ska ha tillgång till akuttider? Allt sådant bör tas i beaktning när du väljer klinik. Du hittar flera olika kliniker genom att söka på nätet. De flesta har hemsidor där du kan få prisuppgifter. De brukar även ha presentationer av deras tandläkare. Kanske hittar du någon som du redan känner till? Alla kliniker tar olika priser, men även detta brukar stå specificerat på hemsidan. Du ska känna dig trygg med ditt val av tandläkare.

4 Nov 2020

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.