Tandläkare på Östermalm - Priser och rabatter

På Östermalm finns relativt många tandläkare att välja mellan. Inte är det särskilt konstigt – stadsdelen är folkrik och ligger mycket centralt, i ett läge dit många kan tänka sig att åka från andra delar av Stockholm. Men klinikerna skiljer sig givetvis en hel del när det kommer till priser och rabatter. Här har vi tittat på tre slumpmässigt valda kliniker för att se prisläget. Syftet är inte att göra reklam, och inga företagsnamn kommer därför att nämnas. Istället ska texten ge en överskådlig blick över möjliga rabatter att få hos tandläkare i Östermalm. 

Den första kliniken

Den första kliniken vi tittar på har väl detaljer prislista. Över den kan man läsa att man själv, som patient, står för kostnader upp till 3 000 kronor i referenspris. Därefter står Försäkringskassan för hälften av kostnaderna. Den som har genomfört större behandlingar till summor som överstiger 15 000 kronor, så täcks dessa till 85 % av Försäkringskassan. 

Som ovan nämnt är prislistan detaljerad, med prisexempel för när Försäkringskassan täcker olika delar av beloppet. En basundersökning och diagnostik kostar till exempel 830 kronor utan Försäkringskassans stöd. Under beloppet kan man direkt se vad som gäller om Försäkringskassan betalar hälften (415 kronor) och om de står för 85 % av beloppet (125 kronor). 

Lite längre ned i listan syns de dyrare ingreppen. Till exempel kan man se att införande av permanent tandstödd krona kostar 6 545 kronor per käka att genomföra (utan stöd från Försäkringskassan). En fyllning av yta på framtand eller hörntand kostar strax under tusenlappen att genomföra. Här finns även möjlighet till resebidrag för den som reser mer än 10 mil för att träffa klinikens tandläkare. 

Den andra kliniken

Den andra kliniken på Östermalm vi tittar på, har mycket lite information om vad deras tjänster kostar. Däremot är de mycket tydliga med att studenter får en rabatt på 15 %. För att rabatten ska ges krävs att patienten har ett Mecenat- eller CSNkort. De har även ett erbjudande där de visar att en blekningskampanj just nu kostar 1 995 kronor, snarare än 3 500 kronor som är ordinarie pris. 

Något annat de är tydliga med är att konsultationen är kostnadsfri, vilket inte är fallet hos alla tandläkare. Vissa patienter har gått till kliniker på Östermalm i tron om att konsultationen är gratis, men sedan blivit debiterade. Det här är alltså inte något man bör förutsätta. Bäst är att kolla upp kliniken på förhand. 

16 Apr 2018

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.