Vackra tänder ger ett vackert leende!

Våra tänder påverkas av det vi äter och dricker. Olika livsmedel kan ge fula missfärgningar som inte går att borsta bort. Här finns tips på vad man kan göra för att få tänderna vitare!

Det är allmänt känt att drycker som kaffe, te och rödvin kan missfärga tänderna. Men även mat och tobak ökar missfärgningen. Att ta bort den där morgonkoppen med varm dryck kan vara svårt, så vad kan man göra åt det? Ett par saker är att exempelvis dricka sin dryck lite svalare. Utöver det bör man borsta tänderna när man druckit upp, då fastnar inte färgningarna lika lätt på tänderna.

Ett annat tips är att kontakta en tandläkare som är specialiserad på estetisk tandvård. Inom estetisk tandvård arbetar man bland annat med att bleka tänder och missfärgningar. Med dagens moderna teknik kan man på bara en timma få flera nyanser ljusare tänder vid ett och samma tillfälle!

Estetisk tandvård för ett vackert leende

Ett annat sätt att få fina tänder är att sätta in en så kallad skalfasad. Då gör man ett avtryck i porslin som sätts utanpå de egna tänderna. En skalfasad beräknas hålla mellan 15-25 år. Precis som de riktiga tänderna kan även skalfasaden skadas och behöva bytas ut mot en ny.

Tandreglering ingår också i estetisk tandvård. Det kan vara en sned tand eller ett överbett man inte är nöjd med. Idag behöver man inte ha en klassisk räls utan man kan ha en tandställning som i princip är osynlig som heter Invisalign.

9 Feb 2021

Välkommen

Här på tandvårdsbloggen finner du allt du behöver veta för att sköta om dina tänder på bästa sätt. Vi skriver allt som rör tandvård, estetiska behandlingar samt tips på bra tandläkare inför ditt besök.